Referenssit

Sisäilmatutkimuksilla jopa miljoonan euron säästö

Miljoonan euron säästö

Asiakkaan kohteessa oli havaittu sisäilmaongelmia ja kohdetta oli tutkittu laajasti. Tutkimusten perusteella tehty korjausten kustannusarvio oli noin 1,2 miljoonaa euroa. Tällöin asiakas otti yhteyttä ja pyysi vielä kartoitusta soveltuuko kohde Suomen Sisäilmatutkijoiden konseptin mukaiseen korjaukseen.

Suomen sisäilmatutkijat kartoitti kohteen, joilla saatiin viitteitä sisäilmaongelmien alkuperästä. Perustutkimusten jälkeen suoritettiin rakenneavauksia muutaman paikan pistokokeina. Tutkimusten yhteydessä huomattiin, että ongelmien korjaamiseen olisi olemassa toisenlainenkin tapa, jonka kustannukseksi tulisi vain noin 120 000 euroa. 

Kohteen lopullinen korjaus tehtiin hieman suunniteltua laajempana, jolloin sen kustannukset olivat noin 150 000 euroa – miljoonan euron verran vähemmän kuin alkuperäiset korjausarviot.

Omakotitalon alapohjan kartoitus - 45.000€ säästö

Asiakas oli myymässä omakotitaloa, jonka rossipohjassa todettiin kosteutta. Ongelma oli paikallistettu kuntotarkastuksessa ulkopuolisen tarkastajan toimesta lähellä talon alapohjaa olevaan kallioon ja rossipohjan maa-aineksiin. Kohteeseen ehdotettiin perinteistä remonttia jossa kallion louhimisen, maa-ainesten vaihdon, salaojituksen ym arvioitiin maksavan noin 50.000€. Korjaus ei olisi nostanut talon arvoa, sillä hinta oli määritelty alueen hintatason mukaisesti ennen kuntotarkastusta.

Suomen Sisäilmatutkijat tutki kohteen ja totesi sen soveltuvan hyvin konseptinsa mukaiseen korjaukseen. Vain kaksi viikkoa tutkimusten aloitusten jälkeen valmistunut korjaustyö kuivasi rakenteet vain viiden tuhannen euron kustannuksilla! Korjauksen työnosuus oli kotitalousvähennyskelpoista työtä. Talon arvo nousi korjauksen jälkeen takaisin oikealle tasolle, sillä toteutettu korjaustapa vaikutti myös sisäilman laatuun parantavasti.

Rivitalon sisäilmaongelma

Rivitalossa oli havaittu sisäilmaongelmia, joita oli tutkittu jo muutaman tahon toimesta. Neljän huoneiston kohteeseen oli tehty jo korjausarvio, joka liikkui noin 400.000€ luokassa. Taloyhtiö ei ollut valmis näin suuriin toimenpiteisiin, vaan halusi vielä kartoittaa edullisempaa vaihtoehtoa jolloin he ottivat yhteyttä Suomen Sisäilmatutkijoihin.

Taloyhtiön sovelutuvuus Sisäilmatutkijoiden käyttämälle rakenteiden paineistukselle kartoitettiin esitutkimuksilla, jotka osoittivat kohteen soveltuvan korjauksiin. Kohde oli tyypillinen rossipohjainen rakenne, jonka ilmanvaihto on puutteellinen. Rakenteissa oli myös viitteitä mikrobiperäisistä vaurioista, josta ongelmat nousivat lämmön suuntaan ylös huoneilmaan. Remontin kokonaiskustannus jäi alle 50.000€, joka oli vain reilut 10% alkuperäisestä arviosta. Talon sisäilman laatu muuttui jälleen hyväksi samalla kun rakenteet kuivui.

Sisäilmatutkimusten avulla niin pienille kuin suurille sisäilmaongelmille voidaan löytää kustannustehokkaat korjausratkaisut. Olitpa omakotitalon omistaja, isännöitsijä tai kaupungin kiinteistöpäällikkö, ota rohkeasti yhteyttä!

Ota yhteyttä ja kysy lisää »